Önsöz

Fotoğrafım
Köprünün üzerinde omzumda uyurken, seni izliyordum, boğazı aldatırken.

2.12.2009

rüya

Yirmi dakikadır durmadan koşuyordum. “Kahretsin bu kez yakalanacağım!” Koşarken içimden de bu cümle geçiyordu. Adrenalin kanımda inanılmaz bir şekilde yükseliyor, kalbimi zorluyor fakat her şeye rağmen hissettiğim heyecan bana zevk veriyordu. Aslına bakarsanız gereksiz bir uğraştı benimkisi. Eninde sonunda yakayı ele verecektim. Ne yazık ki kabul ettiğim gerçek, tek eşlilik bana göre değildi. Biryandan da kimin umurundaydı ki, bu hayattan vazgeçmeyeceğimi adım gibi biliyordum.
Telefonun sesiyle bir köşede durdum ve yorgunluktan sırtımı duvara dayadım. Taksim’den Beşiktaş’a kadar koşmak zordu ama inanılmaz bir trafik vardı. Birkaç saniye nefes alıp verişimin normale dönmesini bekledikten sonra, cevap verdim.
“Neredesin?” dedi sinirli sesi.
“Halâ yoldayım. En geç on dakika sonra orda olurum. Bekle beni.”
“Çabuk ol!”
Ne kadarda kabaydı… Her neyse, tekrar koşmaya başladım. Kalabalık Beşiktaş sokaklarında insanlara çarpmadan ilerleyemiyordum. Fakat insanların bana ters bakmasının asıl sebebi, sanrım yüzümdeki komik ifadeydi. Pis bir şekilde sırıtarak koşuyordum.
Sonunda insanlardan kurtulup yanına vardım. Yarım saattir beklediği için asık suratıyla karşıladı beni. Soluk soluğa kalmıştım. Yeniden kendimi toparlayıp;
“Senin için koştum” dedim, kendime yalan söyleyerek. “Özür dilerim geç kaldım, arkadaşlar bırakmadı, birde trafik eklenince…”
“Nerede oturdun arkadaşlarınla?” diye sordu. Yüksek kan basıncının verdiği etkiyle birden cevapladım, sarhoş gibiydim.
“Arkaoda’da oturduk canım”
Kızdığı zaman severdim O’nu, çok güzel olurdu. Bu kez kibar bir şekilde cevap verdi;
Arkaoda Kadıköy’de orospu çocuğu.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH fıkra.(: