Önsöz

Fotoğrafım
Köprünün üzerinde omzumda uyurken, seni izliyordum, boğazı aldatırken.

6.30.2010

Once.





















İrlandalı müzisyen, aynı zamanda “The Frames” grubunun vokal/gitaristi Glen Hansard ve Çek müzisyen Marketa Irglova muhteşem bir filme imza atmışlar. Ben de bu ikiliyi filmle birlikte tanıdım. Tamamı el kamerası ile çekilen film duygusal-romantik bir ilişkiyi anlatıyor. Gerçek iki müzisyenin ilk oyunculuk başarısı da oldukça güzel. Film, bu ikilinin besteleri arasında geçiyor. Bu bestelerden “Falling Slowly” en iyi film şarkısı dalında Oscar’a aday oldu ve kazandı.

İnsanın içindeki saf duyguları çıkartan bu film benim için çok anlamlı. Filmin şarkıları, şarkı sözleri büyük bir özenle ve terk edilmişlikle yazıldığından, etkileyici değeri çok büyük… Britanyalı müzisyenlerin (Damien Rice, James Blunt gibi…) ortak özelliği saf duyusallık çerçevesinde aşkı anlatmaları. Glen Hansard’da bunlardan biri.

İzlemenizi tavsiye ediyorum.

Falling Slowly

When your minds made up

4 yorum:

Missumuch dedi ki...

Guzel filme benziyor da, internet uzerinden o kadar aradim bir turlu bulamadim izleyebilecegim bir link. Neyse artik CD olarak bakarim disari ciktigim zaman. Sen de kasma abi abuk sabuk seylerle, hersey de bir hayir lafi a dan z ye kadar dogru. Olmuyorsa zorlama, bunun ilerisi de var yani.

Arturo dedi ki...

güzel yorum :)

Missumuch dedi ki...

abi, sana ulasabilecegim MSN filan var mi ? Merak ettim nasil yapabildigini, ciddi ciddi merak ediyorum ve sormak istediklerim var.

Arturo dedi ki...

profilde yazan mailden bana ulaşabilirsin. aytekin.ates@hotmail.com